نماینده اسبق ایران در اوپک گفت: طی ۳ تا ۴ دهه گذشته، بازار جهانی سالانه یک میلیون بشکه افزایش تقاضا داشته است که در صورت عدم موانع، ایران میتوانست درصدی از رقم یک میلیون بشکهای تقاضا را پوشش دهد.
رویترز مدعی شد، کاهش صادرات نفت ایران به علت شیوع کرونا و تحریمها در ماه آوریل رکورد زده و به روزانه ۷۰ هزار بشکه رسیده است، اما در همین گزارش احتمال داد، رقم صادرات ایران در همین ماه ۲۰۰ هزار یا ۳۵۰ هزار بشکه در روز رسیده باشد.
صادرات گازوئیل ایران در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۹ به حدود ۹۵ هزار بشکه در روز رسیده که بیش از ۸۰ درصد نسبت به سه ماهه قبلی و حدود ۴ برابر نسبت به سه ماهه نخست سال افزایش نشان می دهد.
پایان عصر نفت گران به این معنا است که کشورهای نفتی که سالها به درآمدهای حاصل از نفت وابسته بودند حال باید خود را برای شرایط جدیدی آماده کنند. کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، افزایش تنوع درآمدی و... اقدامات دشواری است که کشورهای تولیدکننده نفت مجبور خواهند بود به آن دست بزنند.
آمار منتشر شده توسط منابع تجاری و دولتی نشان می دهد ایران در ماه می فقط ۳۸۶ هزار و ۲۱ بشکه در روز نفت به کشورهای آسیایی صادر کرده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۸.۵ درصد کاهش داشته است.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نیز در تازهترین گزارش خود گفته است که در ماه مه تولید نفت ایران باز هم کاهش یافته و به دو میلیون و ۳۷۰ هزار بشکه رسیده است.
یک منبع که صادرات ایران را دنبال میکند، گفت که در ده روز اول فوریه صادرات ایران بیشتر از ۱.۱ میلیون بشکه در روز بوده و روی یک روند افزایشی قرار دارد .